Waarom een elektrische stapelaar gebruiken?

Waarom een elektrische stapelaar gebruiken?

magazijn

Zowel voor magazijnen als voor distributiecentra geldt dat ze in de praktijk sterk gebaat kunnen zijn bij het gebruik van een elektrische stapelaar. Door gebruik te gaan maken van een dergelijk, elektrisch hulpmiddel zal je tot de conclusie komen dat niet alleen het stapelen, maar ook het verplaatsen van goederen een behoorlijk stuk efficiënter zal worden. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door te kiezen voor een elektrisch exemplaar het milieu een hart onder de riem steekt. Zijn dit voor jou ook wel interessante voordelen? Dan ontdek je op deze pagina een reeks interessante redenen waarom het ook voor jou een aanrader kan zijn om een elektrische stapelaar te gebruiken.

Wat is zo’n elektrische stapelaar nu eigenlijk?

We kunnen in de praktijk een elektrische stapelaar het best omschrijven als een soort van vorkheftruck welke wordt gebruikt voor het verplaatsen evenals stapelen van goederen. Ze zijn in het bijzonder handig binnen omgevingen waarin er sprake is van een beperkte ruimte. Denk hierbij niet alleen aan een magazijn, maar ook aan een distributiecentrum. Voor een elektrische stapelaar geldt dat ze (hoe kan het ook anders) aangedreven wordt door een elektrische motor. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen heel wat stiller werkt in vergelijking met een standaard exemplaar, bovendien is ze natuurlijk ook nog eens heel wat milieuvriendelijker. Het is dan ook niet echt verbazingwekkend dat het merendeel van de bedrijven nu de voorkeur geven aan een elektrisch aangedreven stapelaar.

Welke voordelen zijn er precies aan verbonden? 

De keuze voor een elektrische stapelaar brengt vandaag de dag in de praktijk duidelijk een reeks van interessante voordelen met zich mee. Zoveel heeft de informatie die we hierboven hebben opgelijst je reeds duidelijk gemaakt. Ben je benieuwd om te kunnen achterhalen van welke voordelen er exact allemaal sprake is? We hebben ze opgelijst voor jou middels het hieronder aanwezige overzicht. 

  • Ze werken veel efficiënter dan handmatige palletwagens;
  • Ze zijn milieuvriendelijker dan de traditionele exemplaren;
  • Ze werken heel wat stiller waardoor ze de werkomgeving verbeteren;
  • Ze zijn heel wat veiliger in gebruik;

Sta je dus op het punt om een investering te doen in een nieuwe stapelaar met jouw bedrijf? Dan kan het zonder meer interessant zijn om te kiezen voor een elektrisch exemplaar. Dat heeft de informatie hier op deze pagina tot dusver immers ongetwijfeld wel duidelijk gemaakt. 

Elektrische stapelaars hoeven helemaal niet duur te zijn

Sta je op het punt om een elektrische stapelaar aan te schaffen? Hou er dan rekening mee dat hier niet onaanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. Dit gezegd hebbende is dit een investering in de toekomst van je onderneming. Zoals het hierboven aangehaalde overzicht duidelijk heeft gemaakt zijn er immers best een aantal interessante voordelen aan verbonden. Blijkt een gloednieuw exemplaar voor jou in de praktijk wel nog altijd te duur te zijn? Dan zal je tot de conclusie komen dat het nog altijd een interessante optie kan zijn om te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Hoe dan ook, wanneer jouw bedrijf op het punt staat om een nieuwe stapelaar te kopen kan het maken van de keuze voor een elektrisch exemplaar in principe al vrij snel worden gemaakt. Dat is zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *