Ondersteuning bij het op orde brengen van de informatiehuishouding

Ondersteuning bij het op orde brengen van de informatiehuishouding

informatiespecialist aan het werk

In het jaar 2021 heeft de rijksoverheid het actieplan Open op Orde op touw gezet. Het doel van dit plan is om de informatiehuishouding van de overheid weer professioneel te structureren. De digitale omgevingen hebben de afgelopen jaren namelijk nogal eens voor problemen gezorgt, steeds vaker leverde een gebrekkige informatiehuishouding dan ook problemen op. Om dit aan te pakken zijn er dan ook verschillende modules, trainingen en specialisten ter beschikking gesteld. Steeds meer organisaties proberen dus hun informatiehuishouding op orde te brengen, informatiesystemen spelen hierin vaak een grote rol, een Informatiespecialist kan je hierbij helpen. Maar er zijn nog veel mogelijkheden om jouw organisatie te helpen bij het op orde brengen van de informatiehuishouding. 

Hulp bij bestaande problemen

In het geval jij met jouw organisatie aan de slag gaat met een informatiespecialist om jouw informatiehuishouding aan de hand van Open op Orde op orde te brengen, zijn er veel punten waar je ongetwijfeld hulp voor kunt gebruiken. Van bestaande problemen zoals de verbinding tussen verschillende informatiesystemen, tot het opzetten van een compleet nieuwe informatiehuishouding. Dit kan soms een gigantisch karwei zijn, daarom zijn er ook steeds vaker specialisten beschikbaar die jouw organisatie hierbij kunnen helpen. Ook kiezen steeds meer organisaties ervoor specialisten binnen hun eigen organisatie te laten opleiden om zodoende een coördinator binnen de organisatie aan te stellen. Meer informatie is te vinden op www.becis.nl

Welke ondersteuning kan jouw organisatie gebruiken? 

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de informatiehuishouding binnen jouw organisatie op orde te brengen. Daarom zijn er ook verschillende mogelijkheden om ondersteuning te ontvangen bij deze grote veranderingen. Zo kunnen er dus professionals op het gebied van informatie opgeleid worden, ook kunnen er nieuwe informatiesystemen geïmplementeerd worden en aangepast op jouw organisatie. Maar er is ook de mogelijkheid om slechts sturing aan te vragen op het gebied van jouw informatiehuishouding. In sommige gevallen heeft de informatiehuishouding namelijk helemaal niet zoveel ondersteuning nodig als sommigen denken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *