Zo bereik jij jouw doelgroep

Zo bereik jij jouw doelgroep

Heb je een goed product of dienst ontwikkeld? Dan ben je er nog niet. Je hebt mensen nodig die je product of dienst afnemen. Het bereiken van je doelgroep kan soms best lastig zijn. Lees daarom in dit artikel hoe jij jouw doelgroep kunt bereiken.

Sociale media kanalen

Door actief te zijn op de juiste sociale media kanalen bereik jij jouw doelgroep. Eerst moet je onderzoeken op welke sociale media kanalen jouw doelgroep actief is. In het algemeen zijn de meest gebruikte kanalen: TikTok, Instagram, Linkedin, Snapchat, Youtube, Whatsapp, Twitter, Facebook en Pinterest. Per kanaal verschilt het welke leeftijdsgroep zich hier veel bevindt. Vaak bevindt je doelgroep zich op meerdere sociale media kanalen. Als je net begint kan je het beste je eerst focussen op het belangrijkste sociale media kanaal, oftewel het sociale media kanaal waar jouw doelgroep zich het meest bevind. Let op: dit kan wel veranderen in bepaalde periodes. Houd dit daarom goed in de gaten. TikTok werd bijvoorbeeld voor de coronacrisis voornamelijk door kinderen gebruikt, maar tegenwoordig wordt het ook door veel (jong)volwassenen gebruikt. Daarna moet je het doel vaststellen van je uitingen op het kanaal. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om meer volgers te krijgen, meer bekendheid te generen of mensen te stimuleren om je website te bezoeken. Bij bijna alle kanalen geldt dat je regelmatig uitingen moet posten.


Een goede website

Klanten bevinden zich steeds meer online. Hierdoor is het noodzakelijk geworden dat je een website hebt. Niet alleen een website is voldoende. Je hebt een goede website nodig. Newfive kan je hierbij helpen. Door Newfive kan je snel een shopify website laten maken. Door hun ervarenheid heb je gegarandeerd een goed resultaat. Al meer dan 1.000.000 bedrijven maken gebruik van Shopify. Een voordeel van een shopify website is dat je het kunt koppelen aan andere systemen. Dit komt doordat de hosting in de cloud is. Hierdoor heeft het een stabiele verbinding. Bovendien is het erg gebruiksvriendelijk en kunnen veel mensen tegelijkertijd de website bezoeken. Jij hoeft alleen je wensen door te geven en Newfive begint met het bouwen van je website. Door de gebruiksvriendelijkheid kan je na het opleveren van de website makkelijk zelf nog aanpassingen doen. Shopify bevat diverse thema’s die responsief en personaliseerbaar zijn. Zo kan je zonder ontwerpvaardigheden jouw website aanpassen.

Vind je het lastig om te onderzoeken waar je doelgroep zich bevindt? Laat dan een persona maken. Een persona kan je helpen om een beter beeld te krijgen van je doelgroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *